Põhiline õppesuund

Toiduvalmistamise tehnoloogia õppimine ning suurköögi ja restorani töökorraldamine:

  • - kaasaegsete toiduainete tundmine ja nende kasutamine kokanduses
  • - töötamine kaasaegsetel seadmetel
  • - suurköögi, restoraniköögi, rahvusköökide ja banketiroogade valmistamise oskus,

Sortimendi tundmine :

  • - alkoholijookide tundmine ja kokteilide valmistamine
  • - toitumise füsioloogia ning dietoloogia tundmine
  • - kliendiga suhtlemisaluste, restorani etiketi tundmine, laua serveerimise oskus

Lisaoskused:

  • - arveldusaluste tundmine, töö kassaaparaadil
  • - kelneri tööoskused
  • - baarmeni tööoskused
  • - pagaritöö
  • - bankettide teenindamine
  • - laudade ja roogade kaunistamine

 

Põhieriainete loetelu

  • - kokanduse eritehnoloogia (algteadmised, suurköök, restoraniköök, kondiitritöö)
  • - seadmed (algteadmised, suurköök, restoraniköök)
  • - hügieen ja tervishoid
  • - kliendi teenindamine ja suhtlemispsühholoogia
  • - töö korraldamine ja planeerimine (algteadmised, suurköök, restoraniköök)
  • - kulinaaria ajalugu
  • - toiduainete kaubateadus
  • - toitumise füsioloogia
  • - suurköögi ja restoraniköögi menüü koostamine
  • - roogade kalkulatsioon
  • - rahvus- ja rahvusvaheline köök
  • - joogiõpetus
  • - catering alused
  • - etiketialused

 

Praktikad

  • - praktilised tööd kokalaboris
  • - praktika suurköögis
  • - pagaripraktika
  • - teeninduspraktika
  • - praktika restoraniköögis
  • - piduroogade valmistamine
  • - bankettide serveerimine ja teenindamine
  • - praktika ettevõttes

 

Perspektiivid

Koka eriala lõpetajad võivad töötada:

  • - sööklates (lasteaedades, koolsööklates, sotsiaalasutuste jms. sööklates)
  • - kohvikutes ja baarides
  • - restoranides
  • - catering - firmades
  • - supermarketite kulinaartsehhides

Lõpetajad võivad töötada:

  • - kokana suurköögis
  • - kokana restoraniköögis
  • - peakokana
  • - baarmenina
  • - puhvetipidajana
  • - kelnerina
  • - pagarina

 

Osalemine projektides

  • - Projekt „Eesti keele ja kokanduse õppimine Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis“.
  • - Rahvusvaheline projekt „Õppurite stažeerimine Saksamaa restoranides
    (Schwerin).
  • - Rahvusvaheline projekt „Kitchen and Restaurant Guide for Starters“ stažeerimisega  Euroopa Liidu riikide restoranides

 

Erialane varustus

  • - kaasaegne kokanduslabor
  • - õppeklassid
  • - degusteerimissaal
  • - kaasaegselt varustatud söökla-labor
  • - õppekohvik

Kutsekoolis eriala „kokk“ eksisteerib alates 1985.a. Praegu meil õpivad koolilõpetajad Sillamäelt, Ida-Virumaalt ja teistest Eesti piirkondadest ning Venemaalt.
Kutsekooli kokandusosakond kuulub Eesti  Hotellide ja Restoranide Liitu (EHRL) ja meie parimad õppurid saavad EHRL stipendiumi.